Go to content Go to footer

Export Import Businessman 17 comments

I just met a friend of mine who is still working for my previous employer, today. We run across chit chat about our glorious days1, and others.

Me: What are you doing right now?
Him: I’m an export/import businessman (pengusaha ekspor/impor).
Me: Say what?
Him: I’m using your LiveSQLBuilder2 classes now.
Me: Yeah, LiveSQLBuilder is a slick trick, but I’m not following you here. Export/Import businessman?
Him: Boss asked me to develop software to import data from one database format and export them into another format. With custom field mapping, of course.

So, when I find you writing software for transforming data from one format into another, you know I might call you: export/import businessman.

1 Slaving nights and grinding days of DCOM/MTS sucks, to be exact.

2 It’s my big fat class for creating any complex queries from any database at run time. Quite the same as ADO.NET’s CommandBuilder with more queries options and hell a lot faster (think Regex, StringBuilder, and Reflection Emit).

gravatar
1. nana

sama seperti saya yang six sigma green belt, biar lebih membumi disebut sebagai pengidentifikasi masalah leher botol :D

gravatar

hua hua hua! lucu dah.

gravatar
3. Deny

well..
i’m an export/import businessman then ..
:(

gravatar

humor nowdays?
_i’m in the middle of circumlocutory _

gravatar

wah, dulu kerjaanku juga gitu…
hihihi

gravatar
6. lita

ini posting simpenan itu ya?
lucu juga :)

sekarang, mana kerjaan gua?

gravatar
7. gani

belom berhak menyandang pekerjaan itu, level saya skrg masih sebatas tukang copy-paste :d

gravatar
8. hedi

ekspor impor ginian ga perlu lewat pabean ya :p

gravatar
9. vnuz

Kalau aku sekarang disebut apa ya??

masih bingung

gravatar

kalo gitu skrng gw adalah staf imigrasi…
ngurusin migrasi sistem..

juga bisa di sebut anggota team SAR
Search and rescue, penyelamatan data, ngurusin masalah disaster recovery

sekaligus juga bakul jamu… karena ngeracik hal-hal aneh sbg obat digital (kayak dukun aja)

so what should I call you ? :D
digital chef ?

gravatar
11. andry

Dental
A bit of joke would do no hamrs :)

Lita
Beeennntttaaaaarrrr. Sabar dikid napa seh..

Doeljoni
Call me Bond. James Bond.. mwahahaha..

gravatar
12. mpokb

kalau yang begini, jelas bukan ekspor fiktif, kan? :)

gravatar
13. goz

hehehe… dialog antara pengusaha export import sama tukang angkut air =)

gravatar
14. bn

Kalau saya sempat jadi tukang export-import dhcp server..
hehe.. gak nyambung ya? :D

gravatar
15. ebo

Kalau tiap hari make Ctrl+S, bisa juga disebut sebagai anggota SAR

gravatar
16. hericz

Kalau begitu, aku adalah pakar komunikasi multimedia. horeee

gravatar

hericz# : he-eh baru inget nih… ternyata emang beda yah makna pakar komunikasi multimedia sama pakar telekomunikasi multimedia….

Your lovely comments, if you please.

Remember
 
Textile Help

this is not Spam.
   

Preview