Skip To: Content | Sidebar | Footer
Sitemap   

Best Animation Studio

Unlike linux distro, two major brand always dominate the market. At least, in my humble perception. This shortlist depicts everything :
(most dominant comes first)

  • McDonald and KFC
  • Kodak and Fuji
  • Amazon and Barnes N Nobles
  • Oracle and SQLServer (This is a mere religious choice)

There is the third, or forth, or twentieth if you like. But, who cares about RCCola when you got Coca Cola and Pepsi in your refrigerator?

However, when I hit 3D animation movie studio, I find it so hard to decide whoever comes first. I realize BlueSky (Ice Age, Robots) and Disney (Dinosaur) did amazing jobs, but my best two falls on most productive studios in past 5 years. Yields :

Dreamworks and Pixar” ..... OR ….. “Pixar and Dreamworks”.

dash shrek
And mommy, this is my homework :

Pixar’s legions :


Dreamworks’ army :

Summarized by numbers :


  • Pixar gains avg 285 US$ and Dreamworks at avg 231 US$ on US only.

  • IMDB User rating for Pixar is 8.2. Dreamworks at 7.12.

And keep amusing :


  • The whole Pixar is for 3D animated movies, while Dreamworks produce other genres.

  • Dreamworks uses famous actor/actress in its movies (top 5 stars celebs).

  • Pixar was bought by Steve Jobs (Apple) in 1986, Dreamworks was financially supported by Paul Allen (Microsoft). The battle rages on!

Statistically says, I choose Pixar to be my number one (for now). My sense and taste could be wrong, and may differ from you. So I’d love to hear second opinion.

By the way, marketing is not my major, so please go easy on me.

gravatar on
Imponk said :
1

aduh, belom liat semuanyah :(
gravatar on
said :
2

What about Toy's Story? It's Pixar, right?

Andry
: Yep. Toy Story is Pixar's. My list consist only moviees in past 5 years (2000 up till now).
These are Pixar's before 2000 :
Toy Story (1995)
A Bug's Life (1998)
Toy Story 2 (1999)
gravatar on
Slowly Evaporating Smurf said :
3

pantes semalem avatar di ym pk The Incredibles :)
gravatar on
kusaeni said :
4

waduh mau komen apa yah .. eng ing eng .. gak gape bhs eng .. jadi susah nih ..

maksute opo pak?

kalo TV = Sony bukan ?
kalo rock n roll = Rolling stones kan ?

sony + r stones adalah organisasi yg enduring institution yg diakui dunia.

Andry : Kalo TV = Sony, kan ya serupa seperti "Pepsodent = Pasta Gigi", atau "Wing = sabun cuci", atau "Honda = Sepeda Motor".
Bukan itu maksud saya.
Pasangan 2-2 itu lebih mirip ke Hukum Ketunggalannya Al Ries (dan suer saya baru tahu sekarang sebelum bikin entry ini). Tapi inspirasi sebenarya dari entry ini adalah Star Wars (saya buka kartu) :
Always two there are, no more, no less: a master and an apprentice
--Yoda.



gravatar on
didats said :
5

kodak dan fuji?
bukannya nikon lebih bagus,
walopun dari segi nama, mereka berdua memang sudah terkenal di semua kalangan di indonesia...

IMHO loh...

Andry : Di pasar kamera, mungkin Nikon ikut. Tapi kalo di pasar film negatif ?
gravatar on
doeljoni said :
6

unyil 3D mungkin bisa bagus juga yah di garap mereka...

guys... i dont see any indonesian people there....
:mrgreen:
gravatar on
anonymuis said :
7

because i like walt disney i'd choose pixar. Dreamworks looks lil awkward, according to me. lol.

i actually don't want to watch cartoon on bio, i haven't watched any cartoon movie for ages actually.
gravatar on
dental said :
8

Pixar! 8)
love their mighty 3D graphic on: Finding Nemo, Toy Story 1 & 2, Monster Inc, The Incredibles

Orang sini juga ada, Studio Kasat Mata. Semoga bisa berkembang dan menyaingi Dreamworks dan Pixar :)

Andry : Amen. We can conquest Bangalore for this :cool:
gravatar on
doeljoni said :
9


Studio Kasat Mata ?


bos nya pasti MM
:mrgreen:

numpang promo gratis ya ?

*(* kaburr... *)*
gravatar on
Pipit said :
10

Pixar is number one! The Incredibles is really incredible. The quality of the graphic is just awesome. Not to mention Pixar's short films! :)

Although Dreamwork did very well with Chicken Run. I just love that movie. I didn't know if you know that Chicken Run is done by similar technique to those in the making of Wallace and Gromit, by Aardman (British company, if I am not mistaken).

Andry : It should be. Incredible spent 6 years in the making ! About Chicken Run.. hehe.. I have no idea what those companies are :mrgreen:
gravatar on
naga said :
11

Kalo gue suka dua2nya.
Lucunya kemaren nonton the incredibles - kok ga terlalu suka ya? soalnya kurang lucu, spt. layaknya nonton superman/hero2 lainnya tp di film kartunkan, gue tadinya berharap bakal tertawa terpingkal-pingkal, eh ternyata ga...
Akan tetapi film "The Monster" oke banget, suka.
Kalo dari Dreamworks, ya jelas Shrek lah! terutama yg pertama.
Kalo bandingin madagascar sama the incredibles, aku pilih madagascar, mungkin agak kekanak-kanakan tapi lebih lucu dan ga bosenin.
Finding Nemo juga bagus banget, sharktale blom liat, lagi nurunin.
Jadi "fifty-fifty" lah...

Andry : Madagascar gak bosenin ? Weh.. masak seh .. saya liat di 21 malah ngantuk hehe...
gravatar on
best animation tool said :
12

disono mereka pake maya, but tololnya animator2 disini stuck dg 3d studio max. kenapa? soalnya mereka biasa dapet proyekan pake max, nggak berani njajal maya, masalah duit lagi cak... kasus sama juga kayak freehand n coreldraw ato vb n delphi ya? hehehe

Andry : Jangankan Maya, OS mereka juga bikin sendiri. Baca aja review Madagascar saya.
gravatar on
nana said :
13

oot : kalo di bali ada rwa bineda *maap kalo nulisnya salah* tapi emang selalu ada dua sisi siang malam, sedih gembira, kalah menang, baik jahat, nah kan ngga ada hubungannya kan? :mrgreen:
gravatar on
bintangjatuh said :
14

Pixar biikin OS sendiri buat Madagascar? wah keren, based on Linux? eh Iya aku juga suka Chicken Run buatan DreamWorks :)

Andry : makanya ada plot "Penguin Conspiracy" di Madagascar
gravatar on
isni said :
15

Ice Age sapa yg bikin yah?? Ini film dah ditonton berkali-kali tetep aja bikin ngakak.. palagi ngeliat si tupai ituh.. huahahaha... funny but touchy movie..

Mudah2an sih Pixar, soalnya suka juga sama Monsters Inc, Finding Nemo, sama The Incredibles..

so my opinion.. Pixar and Monster Inc

and.... Wordpress and MovableType?? :mrgreen:

Andry : Then Pixar it is.

Eh.. haree genee masih WP vs MT ? TextPattern lagii.. :cool:
gravatar on
'ka said :
16

PIXAR ROCKS!!!!
gravatar on
aldi said :
17

PIXAR!

yang gue suka dari list film dreamworks di atas cuma
Shrek & Shrek 2, sisanya ngga menarik menurut gue :D

While Monster Inc, Finding Nemo, The Incredibles
are totally rocks! ;)
Leave a comment

Keep it polite and on topic.
Your email address is required, but won't be displayed.

Remember
Textile Help
_emphasis_
*strong*
-deleted text-
@[email protected]
"link text":http://link.url
!http://image.url!
ABC(Always Be Closing)
  this is not Spam.
preview

:

Feb 14, 11:43 PM